IT-Sikkerhed med ro i maven

”STOP bekymringen omkring IT-sikkerhed – Vælg ITAGIL som din IT-sikkerhedspartner”

it services -

Firewall, antivirus, malware, overvågning, IT-politik, kryptering, backup, replikering osv. Der er mange vigtige elementer, når man taler om IT-sikkerhed.

Og som hostingfirma med ISAE 3402 erklæring er vi altid på forkant med udviklingen, også indenfor IT-sikkerhed. Det er vi simplethen nød til. Og godt for vores kunder, for så er de fri for at være det.

For vi anvender selvfølgelig de samme principper og anbefaler de samme løsninger uanset, hvem der ejer udstyret og hvor det står henne.

Sikkerheden skal dog svare til det niveau, som den enkelte virksomhed efterspørger. Her kan vi hjælpe med hele processen, og rådgive om konsekvenserne for hvert valg… og fravalg

Hvad er IT-sikkerhed?

IT-sikkerhed handler om “datasikkerhed.” IT-sikkerhedsspecialisten vil fokusere på integriteten, fortroligheden og tilgængeligheden af dataene. På nuværende tidspunkt forbliver mange datamængder på pc’er, laptops, servere eller et eller andet sted på internettet. Men i slutningen af 90’erne, inden alle følsomme data blev overført online, sad det i et arkivskab. I dag er it-sikkerhedssoftware involveret i at sikre, at data i enhver form holdes sikre.

Hvordan beskyttes virksomheder mod IT-indbrud?

Idag er vi vidne til forskellige former for IT-brud i form af hackerangreb, spyware, ransomware og malware. Rollen for eksperter på disse områder er derfor smeltet mere eller mindre sammen med øje for at beskytte data korrekt og forhindre dataangreb. I det lange løb er det indlysende, at cyberangreb vil blive meget mere avancerede og sofistikerede. Her gælder samme regler for sikkerhedseksperter og med de rette teknologier på plads kan det give en bedre chance for at bekæmpe disse cyberangreb.

IT-sikkerhed for virksomheder og offentlige instanser

”Stor som lille – alle har brug for sikkerhed til deres IT”

sikkerhed virksomhed offentlig

IT-sikkehed dækker et utrolig stort område og der kan derfor købes sikkerhedsløsninger i forbindelse med Hardware, Software, Konsulenter, Services og Driftsydelser m.m.

Uanset din størrelse, så er der et bestemt niveau af sikkerhed der passer din organisation bedst. Det hjælper vi dig med at udarbejde, så I bliver dækket godt ind hele vejen rundt i organisationen.

Og skulle alarmklokken ringe, så står vores konsulenter altid klar til tjeneste i hverdagens kamp mod de cyberkriminelle.

Vi forstår at jeres IT-sikkerhedsudfordringer ikke kan vente til i morgen.

Vores certificerede konsulenter er vant til at slukke og lukke ned for skadeligt indhold, også selvom det allerede er sket.

Hvorfor vælge at være i sikre IT-hænder hos ITAGIL?

”Vi sikre at din IT-sikkerhed matcher dine faktiske behov”

ITAGIL har solid erfaring fra en bred portefølje af virksomheders IT-sikkerhedssudfordringer. Vi tilbyder altid analyser af den enkelte virksomheds behov for IT-sikkerhed, så vi kan finde frem til det bedste udgangspunkt for den rigtige løsning.

IT-sikkerhed er dog ikke noget, man leverer og så bare går sin vej fra. For at en løsning skal være effektiv, bør IT-sikkerheden løbende vurderes og tilpasses de udfordringer, som kommunikation med omverdenen nu en gang giver.

Vi hjælper dig hele vejen rundt om IT-sikkerhed på forretningsniveau, så du ikke behøver bekymre dig.

Se referencer fra tidligere kunder

GDPR – Persondataforordningen

”Vi sikre at din IT-sikkerhed matcher dine faktiske behov”

gdpr - general data protection regulation - blå baggrund med hvide data og symboler for gdpr data

Den 25. maj 2018 trådte EU’s Persondataforordning i kraft. Persondataforordningen har erstattet den gamle Persondatalov, som derved bortfaldt helt ved ikrafttrædelsens dato.

Den generelle databeskyttelsesforordning (GDPR) er en juridisk ramme, der sætter retningslinjer for indsamling og behandling af personoplysninger fra enkeltpersoner, der bor i Den Europæiske Union (EU).

Det betyder, at alle virksomheder i Danmark skal leve op til den nye forordnings formuleringer, ellers kan man risikere markante bøder fra Datatilsynet, helt op til 4% af koncern omsætning pr overtrædelse. 

De væsentligste konsekvenser af Persondataforordningen i forhold til Persondataloven er, at de virksomheder, der behandler personoplysninger, har større forpligtelser. Der blev indført udvidede rettigheder for de registrerede, og de nationale tilsynsmyndigheder har fået skærpede håndhævelsesmuligheder.

Læs mere om Persondatafordningen (GDPR)

Sikker E-mail

”Vi sikre at din IT-sikkerhed matcher dine faktiske behov”

sikker email

Siden januar 2019 har det været lovpligtigt at e-mails med personfølsomme data skal krypteres. Det kendes i hverdagen som sikker mail.

En sikker mail er en mail der bliver krypteret når den sendes. Kryptering betyder, at oplysninger eller data ændres til en hemmelig kode, som uvedkommende ikke kan tyde.

Først når mailen lander hos modtageren vil mailen enten lande som dekrypteret, så den kan læses. Hvis mailprogrammet ikke understøtter dette, vil modtageren få et link til et andet sted, hvor mailen kan læses sikkert.

Vi hjælper dig og dit team igang med et sikkert mail setup, der overholder alle regler omkring brugen af sikker e-mail.

Læs mere om Sikker E-mail

8 gode råd til at sikre din virksomhed mod hackerangreb

Cyberkriminalitet, IT-kriminalitet og Datakriminalitet

Alle tre terminologier dækker over det samme emne.

IT kriminalitet er en fortsættende trussel, som vi alle efterhånden har stødt på i et eller andet omfang.

Cyberkriminalitet er enhver forbrydelse, der finder sted online eller primært online. Cyberkriminelle begår ofte forbrydelser ved at målrette mod computernetværk eller enheder.

Cyberkriminalitet kan variere fra sikkerhedsbrud til identitetstyveri. Angreb specifikt mod data kaldes datakriminalitet.

Du vil sikkert gerne lære hvordan du forhindre cyberkriminalitet, men her er sagen: Det kan du ikke.

Du kan dog tage forholdsregler for at hjælpe med at beskytte mod det.

Enhver, der bruger internettet, bør udøve nogle grundlæggende forholdsregler. Her er et par tips til hvordan du kan beskytte dig og din virksomhed mod en række af IT-kriminalitet.

    1. Tag backup – gerne ugenligt
    2. Brug opdateret antivirus program
    3. Brug sikre kodeord
    4. Hold dine programmer og opereativsystem opdateret
    5. Styrk sikkerheden på dit netværk
    6. Gør brug af en VPN
    7. Vær opmærksom på falske e-mails og SMS’er

51 %

af de danske virksomheder var
udsat for én eller flere
sikkerhedshændelser i 2019

Meget høj

er den officielle
trusselsvurdering af
cyberkriminalitet mod Danmark.

7.307

anmeldelser om brud på
persondatasikkerhed modtog
Datatilsynet i 2019.

Vær forberet i tilfælde af et IT-brud

IT-sikkerhedsbegreber

Det gælder om at holde tungen lige i munden, når det handler om IT-sikkerhed. For der findes mange begreber man skal holde styr på. Herunder finder du beskrivelsen på blot nogle enkelte af disse. 

it sikkerhed

Der er næsten IT i alt i dag – lige fra køleskabe til telefoner – og alt IT er til for at gøre tingene letter for os. Desværre gør det os samtidig mere sårbare.

Hackerangreb og ransomware samt virus og malware kommer der unægteligt mere og mere af og vi må nok erkende, at selvom private nemt udsættes for den slags, så sigter mange af de cyber kriminelle efter virksomhederne.

IT-sikkerhedseksperter har dermed rigeligt at se til, for det er mildest talt en evig jagt på det gode efter det onde. For ikke at fare helt vild, får du her nogle af de mere simple begreber, der kan bruges i kampen mod IT-kriminalitet. 

Almindelige spørgsmål i forbindelse med IT-sikkerhed

Hvad er IT-kriminalitet?

IT-kriminalitet er forbrydelser der går ud på at skade en persons eller virksomheds it-system. Det er forbrydelser, der angriber computeren. F.eks. hacking, distribuering af malware, vira, orme og trojanske heste eller såkaldte DDoS-angreb, der går ud på at overbelaste en internetside eller server.

Hvordan forebygger du hackerangreb?

Den bedste måde at forebygge hackerangreb og IT-kriminalitet på, er ved at følge gode sikkerhedsråd. Brug altid stærke password og skift dem gerne ud hvert halve år. Hold dine programmer og systemer opdteret og forny din IT med jævne mellemrum. Brug antivirus og firewall.

Hvad kræver det at komme igang med et IT-sikkerhedstjek?

Ved at få foretaget et IT-sikkerhedstjek kan du hurtigt komme på forkant med IT-kriminelle og beskytte din virksomhed mod angreb. Vi gennemgår dine IT-systemer og installerer den sikkerhed der er brug for i samspil med din accept naturligvis. Tag kontakt til os, så kan vi sammen finde frem til en løsning der passer din virksomheds behov.

Hvad er virus?

En computervirus en type ondsindet kode eller et program, der er skrevet for at ændre den måde, en computer fungerer på, og er designet til at sprede sig fra en computer til en anden. En virus fungerer ved at indsætte eller vedhæfte sig selv til et legitimt program eller dokument, der understøtter makroer for at udføre koden.

Hvad er malware?

Malware er en betegnelse for enhver form for ondsindet software designet til at skade eller udnytte enhver programmerbar enhed, service eller netværk.

Hvad er ddos angreb?

Ddos angreb er når din virksomheds server forsøges at blive overbelastet med masser af data, således at den ikke er i stand til at levere den service, som rent faktisk skal bruges.

Hvad er Phishing?

Phishing er når du modtager en mail eller en sms som umiddelbart ser ud til at komme fra et legalt firma. Via et link får de dig til at oplyse om personlige oplysninger, for at blive udnøttet.

Hvad er Ransomware?

Ransomware er en malware, der holder dine filer eller computer som “gidsel” og kun frigiver disse, hvis der betales en løsesum.

Hvad er datalæk?

Siden GDPR-lovgivningen trådte i kraft den 25. maj 2018 i EU, er det blevet virksomhedernes ansvar at håndtere data korrekt. Ved brud på persondatasikkerheden kan der udstedes bøder – f.eks. ved manglende notifikation af datalæk og utilstrækkelig IT-sikkerhed ved håndtering
af personoplysninger. Datalæk er når personfølsomme informationer er blevet kompromitteret og derved belvet tilgængeligt for uvedkommende.

Du er i gode hænder

Du er ikke alene om at vælge en god og sikker IT-løsning.
Læs her hvad to af vores kære kunder har at sige.

“Jeg fik anbefalet ITAGIL af en god samarbejdspartner. Mit mål var at finde en meget fleksibel partner, som kunne matche et varieret behov for forskellige IT-kompetencer, heriblandt Citrix. Denne fleksibilitet har jeg fundet hos ITAGIL, som kan levere spidskompetencer til specielle projekter eller ressourcer til at yde almindelig it-support under spidsbelastning eller i ferieperioder. Med den fleksibilitet og systemkendskab der er hos ITAGIL, vil jeg gerne anbefale ITAGIL til andre, som har brug for en fleksibel ressource/sparringspartner i IT-afdelingen.”

“Vi er en større international organisation og er afhængige af it-afdelinger i flere lande. ITAGIL har varetaget at samle kommunikationen med de relevante it-folk på tværs af lande og tidszoner og sørget for at vores nye løsning kan spille sammen med det i vores andre afdelinger. Vi har desuden en rammeaftale, som vi benytter til den daglige drift og hvad der ellers måtte dukke op af IT-udfordringer. Vi kan med sikkerhed anbefale ITAGIL’s løsninger og kompetente medarbejdere.”

KONTAKT OS I DAG!

Derfor skal du vælge ITAGIL som din IT sikkerhedspartner

Krav til IT-sikkerhed ændrer sig hele tiden og det er derfor et emne man aldrig kan slippe fra sig. I nyere tid har vi fået begreber som “sikker mail”, “GDPR” og “Persondatafordningen” og der kommer nye til med garanti. Det handler om at være på forkant med beskyttelse og sikring af data.

ITAGIL danner et stærkt fundament for risikostyringsbeslutninger. Vi designer vores sikkerhedsrisikovurderinger for at bevæbne din organisation med de oplysninger, den har brug for til fuldt ud at forstå dine risici og overholdelsesforpligtelser.

Hvad kan vi ellers hjælpe dig med?

IT-Konsulent

Få hjælp med at ligge en strategi for din IT-infrastruktur. Få styr på virksomhedens filer, både lokalt og i skyen. Vi guider dig med hensyn til indkøb, opsætning og vedeligeholdelse.

Mere info

Microsoft 365

Kom i hus med hele Microsoft Office pakken; Word, Excel, Powerpoint og Teams så alle medarbejdere kan arbejde på tværs af hele virksomheden.
 

Mere info

Hosting

Vi kan hoste din hjemmeside, dine filer, din Microsoft 365 og meget mere. Du får 24/7/365 monitorering og overvågning af dine systemer. Alt bliver replikeret og sikret mod lokale nedbrud. 

Mere info