94 % af sikkerhedsbristerne i Windows kan undgås ved én ting!

bruger - nyhed

En ny gennemgang af sikkerhedsbrister i Windows-systemer peger endnu en gang på, at det er uhyre vigtigt at kontrollere, hvilke personer og programmer der må hvad.

Sikkerhedsfirmaet Avecto har ved en gennemgang af 530 rapporterede Windows-sårbarheder fundet ud af, at 94 pct. af dem kan elimineres ved at fjerne administratorrettighederne for Windows. Det skriver computerworld.com.

Især sårbarheder relateret til Windows-browserne Edge og Explorer kræver administratorrettigheder for at blive udnyttet. Hver eneste browser-relaterede sårbarhed kunne udryddes ved at slå administrator-rettighederne fra.

»Det viser, at det bør være en hjørnesten for alles sikkerhedsberedskab at kontrollere, hvem der har adgang til hvad i systemerne, herunder også Windows,« siger CEO og medstifter af Evecto, til computerworld.com.

Blandt de tre seneste Windows-styresystemer er der blevet rapporteret flest sikkerhedsfejl i Windows 10, der med sine 395 opdagede sikkerhedsfejl ligger betydeligt over både Windows 8 og Windows 8.1, der begge havde 265 opdagede sikkerhedsbrister i 2016.

Klik her for at læse hele nyheden hos Version2.