Microsoft 365 Værktøjer Vinker Farvel til Internet Explorer 11

microsoft teams internet explorer 11 support udgår

Microsoft Teams-brugere skal være opmærksomme på, at tiden løber ud for at bruge det populære kommunikationsværktøj i en af de større browsere.

Tidligere i år annoncerede Microsoft nemlig planer om at udfase en række tjenester på den snart veteran-værdige Internet Explorer 11, efterhånden som flere og flere mennesker kommer over på Microsofts nuværende førende webbrowser Edge.

Og den første store ændring af Internet Explorer 11 træder i kraft i denne måned med Microsoft Teams først i køen.

Microsoft Teams slutter med at understøtte Internet Explorer 11 mandag den 30. november, og flere browserændringer kommer til næste år.

Den 9. marts 2021 ophører Microsoft supporten af Edge Legacy (den gamle udgave af Edge).

Den 17. august 2021 stopper supporten for de resterende Microsoft 365 apps og tjenester via Internet Explorer 11.

 

 

Så hvis din primære webbrowser er Internet Explorer 11 (herefter IE 11), begynder du at få mindre og mindre kilometertal ud af den i den nærmeste fremtid. Vi anbefaler derfor, at du får skiftet browser til en af de førende versioner på markedet i dag.

Eksempelvis:
Google Chrome
Microsoft Edge (den nye)

 

Til meddelelse om de indgående ændringer sagde Microsoft: “Dette betyder, at kunder efter ovenstående datoer vil have en forringet oplevelse eller ikke kan oprette forbindelse til Microsoft 365 apps og tjenester på IE 11. Ved forringet oplevelse vil nye Microsoft 365-funktioner ikke være tilgængelige eller visse funktioner ophører med at fungere, når du får adgang til appen eller tjenesten via IE 11“.

Selvom vi ved, at denne ændring vil være vanskelig for nogle kunder, tror vi, at kunder får mest muligt ud af Microsoft 365, når de bruger den nye Microsoft Edge. Vi er forpligtet til at hjælpe med at gøre denne overgang så smidig som muligt“.

“Kunder har brugt IE 11 siden 2013, hvor online-miljøet var meget mindre sofistikeret end landskabet er i dag. Siden da har åbne webstandarder og nyere browsere – som den nye Microsoft Edge – muliggjort bedre, mere innovative online oplevelser.

Vi tror, at Microsoft 365-abonnenter i både forbruger- og kommerciel sammenhæng vil blive tjent godt med denne ændring gennem hurtigere og mere responsiv webadgang til et større sæt funktioner i hverdagslige værktøjssæt som Outlook, Teams, SharePoint og flere.

Microsoft sagde dog, at de kommende ændringer ikke er et tegn på, at Internet Explorer 11 skrottes helt. Teknologigiganten sagde: ”Vi forstår behovet for at ”gøre mere med mindre” i det nye forretningsmiljø”.

“Efter datoerne ovenfor bør kunder ikke længere få adgang til Microsoft 365-apps og -tjenester ved hjælp af IE 11, men vi vil være klar over, at IE 11 ikke forsvinder, og at vores kunders egen ældre IE 11-apps og investeringer fortsat vil fungere.

Kunder har foretaget forretningskritiske investeringer i ældre IE 11-apps, og vi respekterer, at disse apps stadig fungerer.”

Internet Explorer, selvom det ikke er Microsofts nyeste og bedste browser, beordrer stadig en enorm brugerbase.

Ifølge NetMarketShare-statistikker er Internet Explorer den fjerde mest populære desktop-browser i verden – foran Safari, men bag Chrome, Edge og Firefox.

 

Har du brug for hjælp til at få installeret en ny browser og få flyttet dine favoritter, så tag gerne fat i os.